Kérdésed van? Felhívunk és segítünk!

Blog

FIFO raktárkészlet kezelés
2016. 04. 15.

FIFO raktárkészlet kezelés

Programunkban a FIFo elv ("first in first out”) alapján működik a raktárkészlet kezelés,  azaz amit először raktároztunk be, azt fogjuk először felhasználni.

FIFO eljárás lényege: az alapanyagfelhasználás elszámolása úgy történik, hogy a felhasználást mindig a legkorábbi beérkezések értékével számoljuk el (első be, elsőnek ki), amely azt eredményezi, hogy a megmaradt alapanyagok mindig a későbbi beszerzési értéken kerülnek kimutatásra.

Vagyis lehetővé teszi, hogy a raktárkészlet értékét a lehető legpontosabban tarthassuk nyilván, hiszen a rendszer sorban fogyasztja a legrégebben beérkezett alapanyagokat a hozzájuk tartozó beszerzési árral.

A raktárkészletünket több lekérdezésben is tudjuk ellenőrizni, de amelyek a legfontosabbak számunkra a készletkezelés szempontjából az a készlet kimutatás és a termékek szerinti fogyás lekérdezés. A készlet kimutatás lekérdezésben lehetőségünk van ellenőrizni az alapanyagok bekerülési értékét, ehhez egy külön FIFO táblát hoztunk létre, a termékek szerinti fogyásnál pedig a termék eladási árán kívül a hozzá tartozó alapanyagok beszerzési árát is egy külön oszlopban kilistázza nekünk.

Vissza a bejegyzésekhez

Kérj részletes tájékoztatást és árajánlatot!

Tekintsd meg Vendéglátó szoftverünk részletes leírását