Kérdésed van? Felhívunk és segítünk!

Blog

Felkészültünk az NTAK adatszolgáltatásra
2022. 02. 25.

Felkészültünk az NTAK adatszolgáltatásra

Cégünk minden szükséges fejlesztést elkészít annak érdekében, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően meg tudjon valósulni az adatszolgáltatás az NTAK felé 2022. július 1-től.

 
A vendéglátóhelyeket regisztrálni szükséges a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban (NTAK rendszerébe) az alábbiak szerint:
 
• Új üzlet üzemeltetőjének (tulajdonos/bérlő) a tevékenysége megkezdésétől számított 5 napon belül
Már meglévő üzlet üzemeltetőjének 2021. november 1-től
 
Az ügyfélkapun keresztül történik a regisztráció. A StandMágus Vendéglátó Szoftvert használó ügyfeleinknek a regisztráció során a szoftver kiválasztásnál a saját szoftver lehetőséget kell választani. 
 
Az NTAk adatszolgáltatással kapcsolatban várjuk a részletes tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen adatokat és hová kell majd beküldeni, hogy minél hamarabb elkészülhessen a szükséges fejlesztés.
 
Amit tudunk, hogy minden olyan étterem, cukrászda, büfé, kávézógyorsétterembár, stb köteles adatot szolgáltatni az NTAK felé, ahol kötelező az online pénztárgép használata. TEÁOR szám szerint az NTAK adatszolgáltatásra az alábbi üzlet típusok kötelesek 2022. július 1. napjától:
 
étterem, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
büfé, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
cukrászda, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás;
italüzlet, bár, TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás;
zenés-táncos szórakozóhely, TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás;
gyorsétterem, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
alkalmi vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás.
Adatszolgáltatást nem kell teljesítenie a munkahelyi/közétkeztetést végző vendéglátóhelyeknek, a rendezvényi étkeztetés, valamint a mozgó vendéglátóhely besorolással rendelkező üzleteknek.
 
Eddigi ismereteink alapján a vendéglátó szoftver naponta legalább egy alkalommal, a tárgynapot követő 24 órán belül, automatikusan kell, hogy küldje az NTAK felé a tárgynapra vonatkozó, az adatszolgáltatás körébe tartozó, forgalmi jellegű adatokat. 
 
A Stand-Mágus Kft felkészült, hogy az összes szükséges fejlesztést elkészítse, hogy a StandMágus Vendéglátó Szoftvert használó ügyfelei zökkenőmentesen tudjanak eleget tenni a hatóságilag előírt kötelező adatszolgáltatásnak az NTAK felé.

 

Vissza a bejegyzésekhez

Kérj részletes tájékoztatást és árajánlatot!

Tekintsd meg Vendéglátó szoftverünk részletes leírását